Τι είναι η παιδική παχυσαρκία;
11/02/2016
Θεραπευτική Αντιμετώπιση
11/02/2016

Βασική προτεραιότητα του κέντρου μας είναι η διατήρηση ενός άριστου επιπέδου υγείας και ευεξίας, στα παιδιά, καθώς η διατροφή είναι το μέσω για να δώσουμε στο σώμα τις πρώτες ύλες. Δεδομένου ότι τα παιδιά αναπτύσσονται, ο οργανισμός απαιτεί όλα τα μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά, για την ανάπτυξη. Η μεγάλη μείωση του φαγητού είναι επικίνδυνη για την υγεία των παιδιών. Επομένως μας στόχος μας δεν είναι μόνο να χαθούν κιλά αλλά και η επάρκεια των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

Η απώλεια βάρους επιγχάνεται μέσα από απολύτως εξατομικευμένα προγράμματα που εντάσσονται σύμφωνα με τις μετρήσεις, το διατροφικό προφίλ, αλλά και τις προτιμήσεις του παιδιού. Δεν υπάρχει τροφή η οποία απαγορεύεται, αλλά η ποσότητα και η συχνότητα είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Επομένως όλα τα τρόφιμα μπορούν να προσαρμοστούν σε μία δίαιτα- διατροφή. Κάθε είδους απαγόρευση ή στερητική δίαιτα μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά δεν παύουν να είναι παιδιά.

Για να θεωρείται ένα πρόγραμμα επιτυχημένο, δεν αρκεί μόνο να υπάρχει απώλεια βάρους. Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας κρίνεται από το εάν το παιδί θα μπορέσει να διατηρήσει το βάρος του. Για το λόγο αυτό δίνεται μεγάλη έμφαση στην τροποποίηση της συμπεριφοράς σχετικά με το φαγητό. Παράλληλα λοιπόν με την επίτευξη του στόχου προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε το παιδί έτσι ώστε να υιοθετήσει τις σωστές διατροφικές συνήθειες, σεβόμενοι βέβαια τη μοναδικότητα του. Μια ολοκληρωμένη διατροφική αντιμετώπιση στοχεύει στην εκπαίδευση του παιδιού ώστε να τρέφεται σωστά κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, αλλά και να ελέγχει τους παράγοντες που επηρεάζουν τις επιλογές στη διατροφή του. Έτσι γίνεται η αλλαγή, προς ένα πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής για μια ζωή.